Het Duitse Handelsblatt op basis van uitspraken van de woordvoerder van Magna dat het Canedees-Oostenrijkse bedrijf geen belangstelling meer heeft voor Opel en de GM-woordvoerder verklaarde vandaag dat Opel een basisonderdeel is van de wereldwijde activiteiten van GM.  In 2009 was Magna samen met Russische investeerders kandidaat voor de overname van Opel, dat destijds te koop was omdat moeder GM op de rand van een faillissement balanceerde. Maar in november van dat jaar blies GM de verkoop plotseling af. Men wilde de Duitse dochter uiteindelijk toch zelf houden, met name omdat men bang was voor een transfer van technologische kennis naar Rusland. Naderhand ging het met name in de VS  weer beter met de autoverkoop en herstelde GM zijn winstgevendheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding