De joint-venture bouwt al trucks onder het merk Auman, waarvan er vorig jaar rond 110 duizend in China werden verkocht. Begin deze maand rolden de eerste trucks van de band in de tweede fabriek van BFDA. Met de ingebruikname daarvan wordt op termijn de productiecapaciteit uitgebreid naar 160 duizend trucks op jaarbasis.

Auman werd in 2002 opgericht door Foton. Er zijn sinds die tijd 550 duizend trucks verkocht.

Daimler heeft deze week aangekondigd dat een nieuwe motorenfabriek zal worden gebouwd  bij het hoofdkwartier van BFDA in Beijing-Huairou voor de productie van de OM 457 motoren. Deze motoren worden door Mercedes-Benz gebruikt in zijn commerciële voertuigen in Europa en Latijns Amerika.

Totdat productie in de nieuwe motorenfabriek van start gaat, wordt de OM 457 voor Auman volgens Chinese specificaties gemaakt in de Mercedesfabriek in Mannheim.

Met de bouw van de nieuwe motorenfabriek is een bedrag gemoeid van 1 miljard RMB, ofwel circa 135 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding