Dat juist de Belgische fabriek in de gevarenzone zou zitten, heeft te maken met het feit dat daar vooral grotere modellen zoals de Mondeo worden gemaakt die extra zwaar te lijden hebben onder de crisis. Twee weken geleden kondigde de directie nog aan dat de productie van de nieuwe Mondeo een paar maanden wordt uitgesteld. Maar zondag heeft diezelfde directie verklaard dat de fabriek open blijft.

Ford heeft een zogenaamd toekomstcontract met de bonden waarin de werkgelegenheid tot 2020 wordt gegarandeerd. ‘’De vakbonden van Ford Genk zijn naar de Europese directie geweest en die heeft bevestigd dat het toekomstcontract zal worden uitgevoerd. Ford Genk blijft dus open,” aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding