BMW wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat maar Coulomb heeft overeenkomsten op het gebied van ev’s met GM, Ford, Nissan en Fisker. De afdeling ChargePoints (oplaadpunten) beheert een wereldwijd netwerk van ev-oplaadstations in veertien landen, inclusief de VS. Maar ChargePoints levert ev-berijders, dealers en fabrikanten ook allerlei ‘cloud-based services’ waaronder de mogelijkheid om laadstations te vinden maar ook betaalmogelijkheden en het in de gaten houden van het energieverbruik en de -kosten.

De investering is gedaan door BMW i Ventures, de investeringsmaatschappij die is gevestigd in New York, zo meldt BMW zelf. Het merk komt met enkele elektrische auto’s op de markt, te beginnen met de i3 (mcv) in 2013. Het bedrijf Coulomb in Campbell in Californië heeft in mei nog 47,5 miljoen dollar opgehaald bij investeerders als Braemar Energy Ventures en Kleiner Perkins Caufield & Byers, die ook investeerder is in Fisker. En een van de laatste investeerders in Coulomb is Toyota TsushO, en nu dus BMW i Ventures.  BMW en Toyota sloten kort geleden een overeenkomst  over verdergaande samenwerking op het gebied van elektrificatie. (bron: Automotive News)

Op 20 juni organiseerde Automobiel Management het congres Driving Business Goes Electric over elektrificatie en de mogelijke gevolgen ervan voor de Nederlandse branche. U kunt de presentaties van de sprekers downloaden.

BMW zal mogelijk auto’s gaan produceren bij NedCar in Born – dat kunnen in theorie ook elektrische auto’s zijn. U kunt uw stem uitbrengen op de poll op de homepage van deze website over de kansen van VDL-NedCar.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding