De nettowinst over die periode bedraagt 358 miljoen euro en de beschikbare liquiditeit is verder verhoogd tot 22,7 miljard euro. De omzet van Fiat Spa inclusief de Chrysler Group LLC bedraagt 21,5 miljard voor Q2. Zonder Chrysler bedraagt de omzet 9,2 miljard, een afname van 7,5 procent ten opzichte van Q2 in 2011. De daling is volgens Fiat voornamelijk het gevolg van volumedalingen in Europa door de moeilijke marktomstandigheden, als gevolg van het economische klimaat.

Voor de merken Maserati en Ferrari steeg de omzet met 8,7 procent tot 0,8 miljard, dankzij  groei in Azië en Noord-Amerika. De bijdrage van componentendivisie daalde met 4,9 procent,  tot 2,0 miljard euro. Debet hieraan is voornamelijk de zwakte in de Europese auto-industrie. De belangrijkste bijdrage aan de miljard euro winst van Q2 2012 leverde de NAFTA-regio (717 miljoen).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding