Het bedrijf werd daarvoor op de beurs van Londen direct afgestraft met een koersval van een goede 20 procent.  De mededeling komt net nu in de straten van Londen het normale verkeersbeeld weer een beetje terug keert – inclusief de opstoppingen. Manganese Bronze geeft de schuld aan een nieuw automatiseringssysteem en ‘procedurele fouten’. De nieuwe software zou de boekhoudkundige gegevens van vorige jaren hebben moeten verwerken maar dat blijkt niet gebeurd te zijn. Het gevolg is dat de balans en de resultaten over 2011 opnieuw vastgesteld moeten worden. In feite heeft Maganese Bronze een ‘zwart gat’ van 3,9 miljoen pond ofwel vijf miljoen euro gespot.

Het bedrijf, voor twintig procent eigendom van de Chinese autofabrikant Geely, moest tegelijkertijd melden dat de zaken dit jaar tot nu toe moeilijk verlopen. ‘’Het verlies over de eerste jaarhelft zal daarom belangrijk hoger uitkomen dan vorig jaar.” Dat is in sterke tegenspraak met positieve voorspellingen die eerder dit jaar werden gedaan – iets wat de aandelenhandel over het algemeen niet erg op prijs stelt.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding