De gesprekken gaan over de belangrijkste fabriek van Opel – Rüsselsheim – en een kleinere in Kaiserslautern. Een akkoord met de vakbonden wordt op korte termijn verwacht. Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel werknemers minder uren moeten gaan werken.

In Rüsselsheim werken dertienduizend mensen, in Kaiserslautern tweeënhalf duizend. Moederbedrijf GM heeft de afgelopen weken flink ingegrepen in de top van het bedrijf. Zo werden behalve ceo Stracke nog twee topfunctionarissen plotsklaps aan de dijk gezet. GM wil dat Opel/Vauxhall weer winst gaat maken – en een beetje snel ook. In het kader van de veramerikanisering van Opel/Vauxhall zal het moederbedrijf nog vijfhonderd lagere managers vervangen

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding