Het bedrijfsresultaat in diezelfde periode nam toe van 165,6 miljoen euro in 2011 tot 217,7 miljoen euro. Ook de winst ging omhoog, en wel met 33,9 procent tot 182,9 miljoen euro. Volgens de fabrikant blijft het orderboek goed gevuld, ondanks de moeilijker geworden markt. Het bedrijf heeft haar positie verder verbeterd door het vergoten van haar marktaandeel in Rusland en Noord-Europa. De groeiende productiecapaciteit maakt deze verdere groei mogelijk.

In het derde en vierde kwartaal kunnen de verkopen van winterbanden de omzet verder opdrijven, aldus Nokian. Voor geheel 2012 verwacht men dan ook een verdere verbetering van de omzet en van het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2011. De omzet van Nokian Heavy Tyres daalde in 2012 ten opzichte van 2011 door een lagere vraag. Nokian verwacht dat ook in geheel 2012 de omzet van Nokian Heavy Tyres onder het niveau van 2011 zal liggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding