Dat leert een onderzoek van de Independent Garage Association. Het heeft betrekking op Engeland, Wales, Noord-Ierland en het eiland Man. Hoewel de vrije garages het gebruik van websites langzaam maar zeker meer gaan toepassen, is de vooruitgang volgens de IGA nog steeds te langzaam. Directeur Stuart James: "Recente statistieken geven aan dat consumenten het internet gebruiken als een betrouwbaar instrument om uit te zoeken welke garage zij de eerstkomende keer zullen benaderen. Met het gegroeide gebruik van internet voor marketing door bedrijven en sites zoals Facebook en Twitter is het belangrijker dan ooit om het technisch tijdperk te betreden."

Door websites te moderniseren blijven vrije garages volgens James concurrerend.  Voor de ondernemers die nog helemaal geen eigen website hebben, kan de IGA ondersteuning bieden, mits ze lid zijn. De enige kosten die ze berekend krijgen zijn voor het onderhoud; de website zelf blijft hun eigendom. "Dat is nog steeds goedkoper dan een advertentie plaatsen in de lokale krant en het zal hun profiel aanzienlijk verbeteren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding