Autofederatie Febiac, die altijd optimistisch blijft, heeft ook deze maand een excuus gevonden: ‘’De daling van de inschrijvingen van personenwagens met 18,8 procent is uitgesproken, maar een vergelijking leert ons dat september 2012 twee werkdagen minder telde dan september 2011. Bij een gelijk aantal werkdagen zou de tendens van de voorbije maanden – namelijk een daling die schommelt tussen 10 en 12 procent – verder zijn aangehouden.” Febiac blijft bij haar eerdere voorspelling dat er dit jaar 485.000 nieuwe auto’s aan de man gebracht kunnen worden, wat dan een daling met 15 procent op jaarbasis zou betekenen.

Bij bestelwagens is het beeld hetzelfde, met een daling van ruim 18 procent in september en meer dan 12 procent over de eerste drie kwartalen. Ook in de andere categorieën zoals zware vrachtwagens, autobussen of motorfietsen blijven de verkopen in België een dalende lijn vertonen. (RP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding