TomTom mag kennis leveren aan Zurich Fleet Intelligence (ZFI), een product van het Zwitserse concern. Dit systeem moet fleetmanagers bijstaan om het aantal ongevallen en de daarbij behorende claims te reduceren.

Christoph Willi, CEO van Zurich Global Corporate Germany, over deze samenwerking: "Wij zijn er bij Zurich van overtuigd dat nieuwe technologieën als telematica de toekomst van autoverzekeringen ingrijpend zullen veranderen. Dat geldt in het bijzonder voor risicomanagement. TomTom Business Solutions is daardoor de logische partner voor ons, gezien zijn bewezen leiderschap in Europa en internationale bereik. Wij zijn vooral onder de indruk van de Active Driver Feedback-component die berijders in staat stelt verantwoordelijker rijgedrag aan te leren."

De telematicatechnologie van TomTom vormt dus een integraal onderdeel van het nieuwe product en moet bedrijven helpen om de veiligheid te vergroten, de operationele kosten te verlagen en de milieubelasting te minimaliseren.

Klanten die ZFI inzetten, hebben online toegang tot de eigen riskmanagement-webportal van Zurich. Hier kan een berijder of fleetmanager prestaties volgen en analyseren op basis van gedetailleerde fleetmanagement-data.