Volvo, eigendom van het Chinese autoconcern Geely, moet het vooral van de Europese markt hebben. ,,De voortdurende recessie heeft vanzelfsprekend invloed op de vraag naar onze auto’s”, aldus financieel directeur en waarnemend topman Jan Gurander.

Van 29 oktober tot en met 2 november rollen in Torslanda geen auto’s van de lopende band. De werknemers krijgen betaald verlof. Het bedrijf maakt volgens Gurander gebruik van ,,de ingebouwde flexibiliteit binnen het productiesysteem”.

Begin deze maand verlaagde Volvo al de productie in de fabriek van 57 naar 50 auto’s per uur. De tijdelijke productiestop is een aanvullende maatregel. Volvo zegt geen plannen te hebben om vaste banen te schrappen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding