De Franse regering probeert samen met een aantal betrokken banken een reddingsplan op te tuigen voor Banque PSA Finance, dat grote problemen heeft met het aflossen van de schuldenlast van vier miljard euro. De financieringstak van Peugeot en Citroën wordt bovendien bedreigd door een verlaging van de kredietbeoordeling nadat dat eerder bij het moederbedrijf al gebeurde. Dat zou betekenen dat de financiële positie van Banque PSA Finance nog verder ondermijnd wordt.

Een team van gespecialiseerde ambtenaren van het ministerie van financiën in Parijs probeert nu samen met vertegenwoordigers van een aantal banken een oplossing te vinden. ‘’De banken hebben daarbij hun beste deskundigen op dat gebied ingezet,” verzekert de Franse krant Le Figaro. Eén van de mogelijkheden is dat de Franse staat zelf een kredietgarantie voor nieuwe leningen gaat verstrekken. Ook wordt er over gesproken om de aflossing van verlopen schulden voorlopig uit te stellen om Banque PSA Finance wat lucht te geven.

Volgens de woordvoerster van Peugeot Nederland is de solvabiliteit of liquiditeit van de financieringsbank op geen enkele manier in gevaar. Zij spreekt daarbij ook namens Citroën in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding