De Duitsers hebben volgens Bloomberg ‘enige tienduizenden’ auto’s bestemd voor verkoop in Europa ingezet voor export naar de Verenigde Staten en China. Het gaat om de 3 Serie, waarnaar in beide landen een grote vraag is.

Bloomberg meldt dat Ian Robertson, bestuurslid voor sales en marketing, heeft gezegd dat Europa misschien wel jaren nodig zal hebben om weer bovenop de crisis te komen. Hij verwacht in de komende maanden "goede groei" in de VS, maar in China is de verkoop inmiddels ook minder omdat daar de effecten van de crisis in Europa nu ook voelbaar worden.

Ook andere Europese fabrikanten proberen de problemen op de Europese markt het hoofd te bieden. Opel stopte vorige maand voor 20 dagen met de productie en Ford dealers zijn begonnen met auto’s aan zichzelf te verkopen om ze zo als occasion te kunnen sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding