Met de investering wordt een nieuwe meng-unit voor compounds met bijbehorende gebouwen geïnstalleerd ter versterking van de productieprocessen, met name in de eerste stap van de  bandenproductie. Het bouwrijp maken van de grond startte op 1 oktober 2012 en volgens de voorlopige plannen zullen de installaties in de tweede helft van 2013 voltooid zijn.

De uitbreiding zal worden gerealiseerd in het kader van het economisch operationeel ontwikkelingsprogramma van de Hongaarse regering, gesteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling,waardoor verdere technologische ontwikkelingen leiden tot het creëren van extra banen.

"In de herfst van 2011 voltooide Hankook Tire met succes de tweede ontwikkelingsfase van onze Europese fabriek en bereikte daarmee zijn gewenste capaciteit", aldus Sang Il Lee, Vice-President en Managing Director van de Europese fabriek van Hankook. "Het installeren van extra mengcapaciteit zal ons in staat stellen onze efficiency aanzienlijk te verhogen. We zijn daartoe al begonnen met de opleiding van onze nieuwe medewerkers."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding