Op operationeel niveau realiseerde Chrysler een winst van 706 miljoen dollar en realiseerde daarmee een operationele marge van 4,6 procent. Het bedrijf profiteert van een verbeterende economie en van nieuwe modellen die klanten naar de showroom trokken. De omzet steeg met achttien procent op jaarbasis tot 15,5 miljard dollar. De sterke groei komt drie jaar na de doorstart onder de vleugels van Fiat en diens ceo Sergio Marchionne. Wereldwijd groeiden de Chrysler-autoverkopen met twaalf procent tot 556 duizend stuks.  Men schrijft de verkoopresultaten toe aan het hele productgamma, inclusief aan de nieuwe Dodge Dart. Voor het eerst in de geschiedenis bereikte de winst over negen maanden het bedrag van 1,3 miljard dollar.

Volgens Sergio Marchionne, baas van Chrysler en Fiat, is tevreden. "We hebben ons aanbod nieuw leven ingeblazen met bepalende modellen zoals de Jeep Grand Cherokee en de Chrysler 300. We krijgen positieve respons op de Dodge Dart en de nieuwe Ram 1500, die de zuinigste is van zijn segment.  We blijven koortsachtig doorwerken en we zijn blij dat ons streven naar uitmuntendheid resultaat oplevert."

Chrysler is na GM en Ford de derde autofabrikant van de VS. Het merk heeft in de VS een marktaandeel van 11,3 procent. In Nederland heeft Chrysler,  of beter gezegd Lancia, tot en met september 717 verkopen geboekt. Dat was goed voor een marktaandeel van 0,17 procent.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding