Dat meldt het Duitse Handelsblatt. Tot nu toe zaten twee vrouwen van werkgeverszijde in de raad.  Bij de nieuwe dames zou het gaan om Elke Tönjes-Werner uit de ondernemingsraad van Daimler en Sabine Maassen, jurist van de vakbond IG Metall. De benoeming van beide dames moet dit voorjaar plaatsvinden en wordt gedaan door de werknemers. Vertegenwoordigers van ‘kapitaalzijde’ moeten worden benoemd door de algemene aandeelhoudersvergadering.  Tot dusver zijn er maar twee van de twintig leden van de raad van toezicht vrouwelijk, het gaat om Sari Baldauf (Nokia) en Petraea Heynike (Nestlé). Als de twee vrouwen van werknemerszijde zijn toegevoegd, stijgt het aandeel  vrouwen in de toezichtraad naar twintig procent. Dat doel had Daimler voor zichzelf gesteld voor het jaar 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding