Veel bedrijven zijn door het noodweer vernield of overstroomd, andere zitten zonder stroom. In veel gevallen heeft de storm voor miljoenen dollars schade aangericht aan de voorraad.

‘’We doen alles wat we kunnen en helpen de individuele dealers ook met hun voorraadproblemen om zo snel mogelijk weer te kunnen draaien,” zegt John McNeil, voorzitter van de Greater New York Automobile Dealers Association. ‘’De geschiedenis laat zien dat de verkopen na een ramp als deze wel weer op gang komen. Er zijn vele duizenden auto’s vernield. Hun eigenaren zullen op een bepaald moment toch een nieuwe willen kopen. Het zal echter wel even duren voordat die stroom op gang komt. De meeste mensen hebben voorlopig wel wat anders aan hun hoofd.”

De stormramp heeft in ieder geval geleid tot een verslapping van de Amerikaanse autoverkopen in oktober. In een groot deel van het oosten van het land zijn de dealers juist de laatste drie dagen van de maand, normaal gesproken een piekperiode voor de verkopen, dicht geweest. Uit de eerste berichten blijkt dat de groei op jaarbasis bij General Motors beperkt is gebleven tot nog geen vijf procent, terwijl Ford zelfs nauwelijks groei boekte. Chrysler blijft het wat beter doen, met een toename van ruim tien procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding