Ontslagen bij fabriek Nokian Tyres

Nokian Tyres wil de productie in de Nokian fabriek aanpassen “om tegemoet te komen aan de situatie in de markt.” Hiertoe heeft het bedrijf op 5 november onderhandelingen gestart.

De bandenfabrikant zegt haar productie te willen aanpassen om daarmee kosten te besparen. Als resultaat hiervan zou dit de werkgelegenheid bij de autobandenproductie en bij Nokian Heavy Tyres kunnen raken. Volgens Antti-Jussi Tähtinen, Vice president Marketing en Communications, wordt er bij de onderhandelingen gesproken over mogelijke aanpassingen van de ploegendiensten en het invoeren van kortere werktijden: "Deze zullen 2013 ingaan."

De gevolgen van de onderhandelingen kunnen naar verwachting alle 600 medewerkers in de productie van personenautobanden en alle 260 medewerkers van Nokian Heavy Tyres treffen. In totaal kunnen er 45 banen verloren gaan, zo laat de fabrikant weten.

Ontslagen bij fabriek Nokian Tyres - Automobielmanagement.nl

Ontslagen bij fabriek Nokian Tyres

Nokian Tyres wil de productie in de Nokian fabriek aanpassen “om tegemoet te komen aan de situatie in de markt.” Hiertoe heeft het bedrijf op 5 november onderhandelingen gestart.

De bandenfabrikant zegt haar productie te willen aanpassen om daarmee kosten te besparen. Als resultaat hiervan zou dit de werkgelegenheid bij de autobandenproductie en bij Nokian Heavy Tyres kunnen raken. Volgens Antti-Jussi Tähtinen, Vice president Marketing en Communications, wordt er bij de onderhandelingen gesproken over mogelijke aanpassingen van de ploegendiensten en het invoeren van kortere werktijden: "Deze zullen 2013 ingaan."

De gevolgen van de onderhandelingen kunnen naar verwachting alle 600 medewerkers in de productie van personenautobanden en alle 260 medewerkers van Nokian Heavy Tyres treffen. In totaal kunnen er 45 banen verloren gaan, zo laat de fabrikant weten.