Het gaat om Investment Dar Co., dat 64 procent van de aandelen in de sportwagenbouwer bezit. Investment Dar Co. zou adviesbureau Rothschild in de hand hebben genomen om de verkoop te begeleiden. Toyota en Aston Martin zijn geen onbekenden voor elkaar. De CEO’s van beide bedrijven kunnen goed door één deur en daarnaast gebruiken de Britten de iQ als donorauto voor hun Cygnet. Aston Martin zoekt een nieuwe technologische partner omdat de huidige, van Ford afkomstige V12 motor (feitelijk een dubbele V6; de 8 cilinder is daar weer van afgeleid) gedateerd begint te raken. Lexus (LFA, hybride aandrijflijnen) kan de sportwagenbouwer daarentegen weer bij de tijd brengen. Aston Martin werd in 2007 door Ford van de hand gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding