Aan de solidariteitsmars namen ook delegaties van Ford Turkije, en gewezen werknemers van Opel Antwerpen, Renault Vilvoorde en Philips Turnhout deel. De vakbonden hielden de mars volgens een woordvoerder om duidelijk te maken dat zij blijven vechten voor de toekomst van de getroffen arbeiders. ,,We willen een signaal geven richting politici en multinationals dat arbeiders meer verdienen dan zomaar op straat te worden gezet”, stelde hij. Britt, de dochter van een (ex-)werknemer las een emotionele tekst voor (zie filmpje).

Vandaag werd bekend dat de productie bij Ford Genk niet zoals eerder voorzien morgen zal herstarten. De werknemers zijn geïnformeerd dat de datum is opgeschoven naar donderdag (15/11). De reden is dat er woensdag een Europese actiedag voor werkgelegenheid wordt georganiseerd, en het alle partijen beter lijkt om hier niet mee in conflict te komen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding