Fisker’s woordvoerder Roger Ormisher heeft bevestigd dat de auto’s, die in Amerika een waarde hebben van 100 duizend dollar (zo’n 75 duizend euro), total-loss zijn. Omdat ze waren verzekerd denkt Fisker dat het verlies zal worden gecompenseerd.

Het is alleen meer slecht nieuws voor het bedrijf, dat onlangs werd geconfronteerd met het faillissement van A123 Systems, dat de accu’s fabriceerde voor zijn plug-in hybrides. Ook raakte Fisker in opspraak door terugroepacties en incidenten met auto’s die in brand zijn gevlogen. De 300 auto’s stonden in de haven van Newark, New Jersey te wachten om te worden afgehaald door de dealers die ze hadden verkocht. Ze zijn onderdeel van een totaal van tweeduizend verkochte auto’s. Zestien van de verloren gegane Karma’s zijn uitgebrand vanwege een kortsluiting in de 12V accu, veroorzaakt door het zoute zeewater.

In totaal gingen 16 duizend auto’s in Newark verloren, waaronder 2.300 Toyota’s. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding