Renault heeft twee nieuwe platforms, die beide worden gedeeld met de vaste partner Nissan, toegewezen aan de fabriek in Palencia. Renault verwacht jaarlijks 280 duizend eenheden in de fabriek te kunnen produceren. Bovendien zal ook een carrosserie- en assemblagefabriek in Valladolid, die al eerder de Twizy en een nieuw klein model van Renault kreeg toegewezen, op het nodige extra werk kunnen rekenen.

De aankondiging werd in het bijzijn van de Spaanse premier Mariano Rajoy zelf gedaan in de fabriek in Palencia. Renault schrijft het besluit mede toe aan de ‘bereidwillige medewerking’ van zijn Spaanse werknemers. Onder invloed van de crisis kampt Spanje met een enorme werkloosheid en zijn de arbeidsvoorwaarden er de laatste tijd aanzienlijk versoepeld waardoor het mogelijk is geworden nieuwe industriële activiteiten binnen te halen. ‘’Renault toont aan dat inzetten op Spanje een keus voor zekerheid is. Ons land biedt industriële bedrijven een gunstige bedrijfsomgeving die een rendement op hun investeringen garandeert,” aldus premier Rajoy. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding