Het ligt in de bedoeling dat Punch de fabriek koopt en vervolgens een overeenkomst voor de lange termijn maakt met GM en ZF om achttraps transmissies te bouwen. De fabriek heeft naast productiefaciliteit ook een engineering- en ontwikkelingsafdeling. Met de verkoop van de fabriek zouden zo’n duizend banen worden veiliggesteld. GM probeert kosten te besparen en banen te schrappen om de Europese organisatie weer winstgevend te maken. In het derde kwartaal bedroeg het verlies 478 miljoen dollar. In mei kondigde GM al aan de fabriek te willen verkopen, nadat eerdere pogingen waren mislukt. GM is van plan in Europa ruim 2,5 duizend banen te schrappen en vaste kosten met zo’n driehonderd miljoen dollar te verminderen. De transmissiefabriek maakt geen deel uit van Opel/Vauxhall en maakt evenmin transmissies voor de zustermerken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding