De bonden eisen dat Ford dat besluit alsnog intrekt. Ze stellen daarbij dat de autofabrikant zich niet houdt aan de cao waarin is vastgelegd dat de werkgelegenheid tot 2020 gegarandeerd zal blijven. Dat hebben de bonden bekendgemaakt na een kort overleg met de Ford-directie op het stadhuis van Genk. Topman Stephen Odell schitterde daarbij echter door afwezigheid. Dit eerste overleg tussen de bonden en Ford na het bekend worden van de sluiting duurde niet langer dan twintig minuten. De vakbonden kregen de gelegenheid een van te voren opgestelde verklaring van vijf velletjes voor te lezen maar de aanwezige Ford-mensen weigerden daar verder op te reageren. De vertegenwoordigers van de bonden hadden er daarmee direct genoeg van en stapten op. Tot een daadwerkelijk overleg is het dus niet gekomen, benadrukten de bonden na afloop dan ook. Over een datum voor een nieuwe ontmoeting tussen beide partijen is verder ook niet gesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding