Suzuki produceert in Europa al ruim twintig jaar automobielen voor zowel de Europese markt als daarbuiten. De Europese automarkt speelt een belangrijke rol in Suzuki´s toekomstvisie.

Het strategische partnership vormt het kader voor verdere uitbreiding van Suzuki´s Europese activiteiten op fabricage- en ontwikkelingsgebied. De komende jaren zal Suzuki ‘innovatieve en milieuvriendelijke modellen’ op de EU-markten introduceren en door de intensivering van de Europese productie zal de afhankelijkheid van de dure yen daarbij verder afnemen. Hisashi Takeuchi, managing director van Magyar Suzuki Corporation in Hongarije: "Om onze concurrentiekracht te vergroten, hebben we stabiliteit en ondersteunende economische omstandigheden op de lange termijn nodig. Daarbij valt te denken aan fiscale wetgeving, investeringsprikkels, goed geschoolde medewerkers, infrastructurele verbeteringen en een gezond netwerk van bekwame Europese toeleveranciers." Suzuki is ervan overtuigd met de overeenkomst een stevige basis te leggen voor verdere Europese ontwikkelingen en investeringen. Suzuki versterkt hiermee ook de werkgelegenheid in de Europese auto-industrie, die momenteel naar schatting twaalf miljoen mensen werk biedt en zwaar onder druk staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding