De verkopen vallen tegen en het bedrijf is in de rode cijfers beland. Om de productie terug te schroeven, legt Volvo zowel in Göteborg (Torslanda) als in Gent de productie enkele dagen stil. In eigen land worden de drie werkdagen voorafgaand aan de kerstvakantie onbenut gelaten; in België wordt de gebruikelijke productiepauze in deze periode van het jaar uitgebreid met twee dagen.

Volvo-eigenaar Geely heeft de maatregelen eerder vandaag bekend gemaakt. Behalve tot een langere productiestop heeft het Chinese moederbedrijf ook besloten tot beperking van de dienstroosters in de fabriek.

Vorige maand moest bij Volvo Cars de CEO Stefan Jacoby het veld ruimen omdat men hem verantwoordelijk hield voor het gebrek aan commercieel succes. Eind oktober/begin november stopte in Zweden tijdelijk de productie van de XC90, V60, V70 en S80. Het personeel kreeg die periode betaald verlof. Eerder al besloot Volvo in de fabriek voortaan geen 57 naar 50 auto’s per uur te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding