Op jaarbasis komen de autoverkopen in de VS nu uit op 15,54 miljoen, wat het hoogste aantal sinds februari 2008 is. De goede cijfers zijn ten dele te danken aan de effecten van superstorm Sandy die in oktober ook in de autowereld veel chaos veroorzaakte. Toch zijn de meeste fabrikanten en dealers optimistisch dat ook december weer mooie cijfers zal laten zien. Vrijwel alle grote merken profiteren van het gunstige autoklimaat. Zo zag Toyota de verkopen met zeventien procent toenemen, komt Ford op een toename van vijftien procent en doet Chrysler het vrijwel even goed met een plus van veertien procent. Alleen General Motors komt er bekaaid af met een bescheiden groei van drie procent, waarbij de dochtermerken Cadillac en Buick het echter wel weer veel beter doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding