In 2012 zal haar Belgische fabriekspersoneel in totaal 10 dagen niet hebben gewerkt door economische werkloosheid. Eind oktober was al bekendgemaakt dat de snelheid van de productielijn in Gent volgend jaar van 59 wagens per uur vermindert naar 54. Daardoor zullen ongeveer 300 tijdelijke werkkrachten geen nieuw contract krijgen. Momenteel zijn in Gent 5.000 mensen werkzaam voor Volvo.

Overigens is het niet louter kommer en kwel. Dat is te danken aan het succes van de V40. Naast dit model produceert de fabriek ook de S60 en de XC60. Dit jaar zullen zo’n 260.000 auto’s van de band rollen. Het is niet duidelijk hoe groot de totale productie in 2013 zal zijn. Ook in de Volvo fabriek in het Zweedse Torsland worden maatregelen genomen. Daar vallen in december 3 productiedagen weg en zal de snelheid van de productielijn begin 2013 worden vertraagd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding