Fiat investeert in drie nieuwe modellen, die ervoor moeten zorgen dat er in 2015 zo’n 50.000 Maserati’s worden verkocht. Daarmee wil de Italiaanse autobouwer het luxe merk de concurrentie laten aangaan met merken als BMW en Porsche. In de eerste drie kwartalen van 2012 verkocht Maserati ongeveer 4.700 auto’s.

Fiat hoopt Maserati te kunnen laten profiteren van zijn connectie met het Amerikaanse Chrysler. De toegang tot het omvangrijke dealernetwerk (ongeveer 2.300 locaties) van dat merk in de Verenigde Staten moet het roemruchte automerk een flinke duw in de rug kunnen geven.

Maserati hoopt volgend jaar ongeveer 13.000 exemplaren van de nieuwe Quattroporte te verkopen. Deze vierdeurs sportsedan kost tussen de 100.000 en 150.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding