Het afblazen zou nodig zijn uit ‘veiligheidsoverwegingen’, verklaart de stad Bochum in het vakblad Automobilwoche.  De ondernemingsraad heeft het besluit ernstig bekritiseerd en zegt zelf wat te zullen organiseren in het begin van  2013. Het feest ter ere van 150 jaar Opel en 50 jaar Opel Bochem was al twee keer verschoven. De stad Bochum verwachtte twintigduizend bezoekers. Maar omdat afgelopen maandag door GM/Opel is besloten dat de fabriek in Bochum zal worden gesloten, vreesde het management kennelijk dat het evenement zou kunnen uitmonden in een grootscheepse solidariteitsbijeenkomst. Het management heeft de beslissing tot het afblazen van het feest genomen in overleg met de stad Bochum, aldus de directeur van de fabriek Manfred Gellrich. Voor het evenement is een vergunning verleend in de categorie familiefeest. Maar men vreest nu dat het een ander karakter zou hebben gekregen. De ondernemingsraad van Opel Bochum vindt dat er geen enkele reden is voor het afblazen. Men gaat daarom nu een groot eigen evenement organiseren. "Dat laten we ons niet door Opel verbieden", aldus een leaflet van de ondernemingsraad.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding