"We hebben al onze andere opties verbruikt. Er zijn geen tijdelijke werknemers meer die we aan de kant kunnen zetten", heeft de nieuwe topman Håkan Samuelsson verklaard tegenover het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet. Volvo Cars, dat tegenwoordig eigendom is van het Chinese autobedrijf Geely, zal in 2012 waarschijnlijk 420 duizend auto’s aan de man gebracht hebben. Dat is duidelijk minder dan het eerder vastgestelde doel van 475 duizend auto’s. Bovendien zit het bedrijf momenteel in de rode cijfers. In België wordt gevreesd dat eventueel banenverlies ook de grote autofabriek in Gent zal kunnen treffen. Daarmee zou na Ford Genk ook de toekomst van deze grote autofabriek van België op de tocht komen te staan. In België produceert Audi ook nog in de plaats Vorst.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding