BK-Gas is onderdeel van Argos Group en door de overname versterkt BK-Gas zijnbpositie als marktleider in de Benelux. De overname is een volgende strategische stap in de verwezenlijking van de ambities van Argos om uit te groeien tot ‘een veelzijdige Europese energieleverancier’. De voorgenomen overname zal in principe worden afgerond per 1 maart 2013. De overname betreft uitsluitend de handelsactiviteiten op het gebied van autogasverkoop op tankstations. Primagaz gaat zich meer richten op de eigen kernactiviteiten: propaan en butaan-bulkactiviteiten voor bedrijven en particulieren en de verkoop van gasflessen.

Wim Peels, manager  van BK-Gas: "De overname van de autogasactiviteiten van Primagaz België betekent voor BK-Gas een verdere versteviging van de positie in de autogasmarkt in de Benelux. De overname biedt ons de kans een belangrijke positie in te nemen in de sector van gasvormige autobrandstoffen. Deze sector is sterk in ontwikkeling en biedt volop kansen voor de toekomst. Hierbij denken wij op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals lng (aardgas) en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk nu al te investeren in relevante netwerken." Maarten Bijl,  regionaal manager voor België en Luxemburg van Primagaz:  "Primagaz wil zich focussen op de levering van vloeibaar propaan- en butaangas in tanks en flessen."

Peter Goedvolk, ceo van Argos:  "Argos is het grootste onafhankelijke olie- en energiebedrijf in West-Europa met een duidelijke focus op supply, operations, sales en duurzame energie. Argos heeft de ambitie het succesvolle businessmodel uit te rollen in de rest van Europa. De overname van de Belgische Primagaz autogasactiviteiten is hierin een logische stap."

Argos zegt de grootste onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt te zijn. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan elf miljard euro en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Argos bedient de gehele keten, van producent tot consument. Achthonderd medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in circa twintig landen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Buiten Europa is de organisatie onder andere vertegenwoordigd in Brazilië, Singapore en China. Primagaz Belgium is een volle dochter van SHV Energy, de wereldmarktleider op het gebied van verkoop en distributie van propaangas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding