Maar Akerson voegt daar direct aan toe dat Opel er nog lang niet is. Hij deelde verder mee dat GM erover denkt de Europese alliantie met PSA Peugeot Citroën uit te breiden naar Rusland en Zuid-Amerika. ‘’Daar wordt op dit moment verder aan gewerkt.”
De GM-topman, die zich al tijden kritisch uitlaat over zijn Europese dochterbedrijf in Rüsselsheim, zei dit aan de vooravond van de Detroit Auto Show die volgende week begint. Hij benadrukte nog steeds ontevreden te zijn over de resultaten in Europa. Dat legt een druk op de winstgevendheid van GM elders in de wereld. Akerson geeft ook toe dat de situatie in ons werelddeel nog steeds aan het verslechteren is. Hij wijst er daarbij op dat de Opel-fabriek in Bochum in 2016 dicht gaat en dat GM inmiddels ook een fabriek voor versnellingsbakken in het Franse Straatsburg van de hand heeft gedaan. Verder werkt het personeel in een fabriek in het Engelse Ellesmere Port veel flexibeler dan voorheen. En dat levert ook weer kostenbesparingen op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding