Rolls-Royce verkocht vorig jaar 3.757 exemplaren in veertig verschillende landen, één procent meer dan in het oude recordjaar 2011. In december schoten de verkopen zelfs met twaalf procent omhoog naar 534 exemplaren. De VS en China blijven de belangrijkste markten maar daarnaast worden ook veel RR-en verkocht in de oliestaten in het Midden-Oosten waar de verkopen ook weer met 26 procent toenamen.

Verrassend is dat Rolls-Royce in Europa een verkoopgroei van 21 procent kon boeken. Rolls-Royce heeft afgelopen jaar ook weer een dertigtal nieuwe concessies geopend, waarmee de automobielen nu op meer dan honderd locaties worden verkocht. "Wij hebben een buitengewoon goed jaar achter de rug. Rolls-Royce blijft op grote afstand de marktleider op de markt voor ultra-luxe voertuigen",  vindt directeur Torsten Müller-Ötvös van Rolls-Royce Motor Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding