Swindon maakt de Civic, Jazz en CR-V en bouwde afgelopen jaar 166 duizend auto’s, ver onder de capaciteit van 250 duizend. Opvallend is dat nog geen jaar geleden juist vijfhonderd werknemers extra voor de fabriek werden aangetrokken. ‘’De aanhoudende lage vraag op de Europese markten maken het noodzakelijk onze businessstructuur aan te passen,” stelt Honda nu echter. Elders in Groot-Brittannië is de Opel-fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool voorlopig gered doordat de werknemers bereid waren flexibeler te werken. Bij fabrieken van Jaguar Land Rover rond Birmingham, Nissan in Sunderland en ook bij de Mini-fabriek van BMW in Oxford zijn de laatste tijd juist uitbreidingen aangekondigd waardoor ook de werkgelegenheid verder is toegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding