Het betreft auto’s van de bouwjaren 2009 en 2010 met 1-litermotoren. Volgens de rechtbank kan voortijdige slijtage leiden tot excessief lawaai en extra kosten voor vervanging van olie. Volkswagen moet van de rechter in elke Braziliaanse deelstaat in de grootste kranten advertenties plaatsen en daarin autobezitters oproepen naar de garage te komen. Eventuele reparaties moeten gratis gebeuren. Als Volkswagen hier niet aan voldoet, kunnen boetes worden opgelegd. De Duitse autofabrikant mag nog in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank.

Volkswagen is het op een na grootste merk in Brazilië. Het bedrijf heeft daar een marktaandeel van 21,4 procent. Vorig jaar verkocht Volkswagen in Brazilië meer dan 773.000 voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding