Over de productie van Jeeps in China zei Marchionne dat er nog niets getekend is, ondanks een eerdere opmerking  van Jeep-voorman Mike Manley die in die richting wees.

De ceo liet opnieuw weten dat de 159 een fout is, die niet weer gemaakt zal worden. De auto was volgens hem vierhonderd kilogram te zwaar en had ook nog eens een Australische motor. De opvolger zal dus ongetwijfeld aanmerkelijk lichter worden en Italiaanse motoren krijgen. Het DNA zal nu helemaal kloppen. Over Lancia liet Marchionne weten dat het merk in Italië blijft bestaan dankzij het feit dat Chrysler bestaat. Marchionne meldde  opnieuw premier Monti in de Italiaanse verkiezingstijd te steunen. De broodnodige sprong voorwaarts van Fiat over de grenzen was cruciaal en verliep afgelopen jaar nog beter dankzij de exportfilosofie van Mario Monti. Het is volgens de hem nu aan de Italianen om deze verstandige aanpak voort te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding