Er werd maar liefst een totaalbedrag van 85.922.000 dollar neergeteld voor de tien duurste oldtimers op veilingen in 2012. Het geeft maar weer eens aan dat er voldoende vertrouwen is om grote geldbedragen even ‘weg te stoppen in een stuk oud ijzer’, met daarbij een hoge kans op waardevermeerdering als bonus.

Het allerhoogste bedrag (11,8 miljoen dollar) werd tijdens de veiling op Pebble Beach (USA) geboden op een Mercedes-Benz 540K Special Roadster uit 1936. Er werd nooit eerder zoveel geld voor een Mercedes neergeteld. Niet ver achter de Mercedes komt op nummer twee een Ferrari 250 GT California Spider LWB uit 1960. De nieuwe eigenaar mocht daar een bedrag van 11,3 miljoen dollar voor achterlaten. Op plek nummer drie eindigde een auto met een filmgeschiedenis: De oranje-blauwe Ford GT40 "Lightweight" (1968) welke als camerawagen werd gebruikt voor de opnames van de film "Le Mans".

Bekijk de fotogalerij rechts van dit artikel voor het complete overzicht. Een klik op de foto geeft een groter formaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding