Volgens vakblad Automobilwoche heeft topman Winterkorn dat in een vertrouwelijk memo laten weten. Ten opzichte van 2012 zit er dit jaar zevenhonderd miljoen euro méér in kas voor investeringen. Het extra geld is niet alleen bedoeld om lopende kernprojecten veilig te stellen maar ook voor speelruimte om nieuwe, aanvullende VW-modellen te ontwikkelen. Winterkorn noemt het vrijkomende bedrag "uniek in deze moeilijke tijden."

Hoewel de investering getuigt van vertrouwen, moet het concern volgens zijn topman waakzaam blijven. Er wordt immers op twee fronten geknabbeld aan VW’s positie: zwakkere merken proberen de fabrikant mee te trekken in een prijzenslag, terwijl de sterkere merken VW zien als concurrent nummer één en dus op alle modellenterreinen bestrijden. "Volkswagen staat voor een zware uitdaging", aldus Winterkorn in het memo – en al helemaal omdat Europa – goed voor een derde van VW’s inkomsten – in zulk zwaar weer verkeert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding