‘’De taken en verantwoordelijkheden rond de gezamenlijke productontwikkeling-programma’s zijn eerlijk en evenwichtig verdeeld zodat beide partijen maximaal voordeel kunnen trekken van de samenwerking,” stelden ze daarbij. In het kader van de alliantie worden een nieuwe c-segment mpv voor Opel, een c-segment crossovermodel voor Peugeot en een b-segment muv-auto voor beide merken ontwikkeld op basis van een platform van PSA Peugeot Citroën. Aan de andere kant gaat General Motors/Opel de ontwikkeling van de b-segment multi-purpose modellen voor beide groepen leiden. Verder hebben de autofabrikanten ook een gezamenlijke inkooporganisatie voor Europa opgetuigd. Dat inkoopbedrijf heeft inmiddels de benodigde goedkeuringen van de concurrentiediensten verkregen en gaat dan ook binnenkort aan de slag. Tenslotte bevestigen GM en PSA dat ze hun samenwerking willen uitbreiden naar andere projecten in de wereld, waarbij ze met name kijken naar Zuid-Amerika en Rusland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding