Volgens Tata Motors is de winst in het afgelopen kwartaal lager of in ieder geval niet hoger uitgekomen dan een jaar geleden en staan ook de winstmarges onder druk. Dat komt voor het Indiase autoconcern hard aan omdat de Britse dochter de enige echte winstmaker binnen de onderneming is. JLR deelde tegelijk mee dat het bijna 3,3 miljard euro gaat investeren in de ontwikkeling van nieuwe modellen. Dat is nodig om zich vrijwel overal in de wereld de sterke concurrentie van BMW en Audi van het lijf te houden.  Een deel van het geld wordt gebruikt om de productiecapaciteit voor Jaguar en Land Rover in China verder uit te breiden. Tata Motors is bovendien begonnen met de assemblage van de Britse merken in een fabriek in India zelf. Volgens het moederbedrijf zal dat de fabricage in Groot-Brittannië niet in gevaar brengen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding