Het belang vertegenwoordigt een bedrag van 5,6 miljard yuan, ongeveer 665 miljoen euro. In het persbericht zegt ceo Olof Persson van Volvo: "Door de sterke positie en de knowhow van Dongfeng op de thuismarkt te combineren met de expertise op het gebied van technologie en van het zakendoen op de wereldmarkt van de Volvo Group, verschaft DFCV een uitstekend potentieel tot groei en winstgevendheid in China en daar buiten."

De joint venture moet nog worden goedgekeurd door verschillende anti-trust-instanties en de Chinese overheid. Het is de bedoeling dat de transactie zo snel mogelijk wordt voltooid en het is de verwachting dat dit binnen een jaar gebeurt.

Als het zover is, wordt de Volvo Group de grootste truckfabrikant ter wereld. China is de grootste markt voor zware vrachtwagens ter wereld, in grootte gelijk aan de Europese en Noord-Amerikaanse markt samen. Momenteel is Daimler de grootste, gevolgd door Dongfeng en Volvo. Dongfeng verkocht in 2011 zo’n 186 duizend zware trucks, waarvan er 142 duizend zijn gemaakt door het deel van het bedrijf dat tot DFCV zal gaan behoren. In 2011 verkocht Volvo 180 duizend trucks.     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding