In januari hebben de Franse dealers weer 15 procent minder auto’s aan de man kunnen brengen dan een jaar geleden, deelt het Comité des constructeurs français d’automobiles (CCFA) op de eerste dag van de nieuwe maand mee. De afgelopen maand was daarmee de slechtste januari in zestien jaar. Bovendien is de daling sterker dan de bijna 14 procent die over heel 2012 uit de bus kwam.

De Franse ‘thuismerken’ lijken echter langzamerhand wat minder sterk getroffen dan in 2012. Bij PSA Peugeot Citroën liepen de verkopen afgelopen maand met 16,7 procent terug maar bij Renault bleef dat – inclusief Dacia – deze keer beperkt tot 7,4 procent. De enige groeier op de Franse markt blijft Hyundai/Kia dat in de eerste maand van het nieuwe jaar ruim 21 procent meer auto’s kon verkopen dan een jaar geleden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding