Ferrari had in 2012 recordjaar

Ferrari heeft in 2012 maar liefst 7.318 auto’s verkocht, wat een nieuw record is in de geschiedenis van het sportwagenmerk.

Het vormt een toename van 5% in vergelijking met de cijfers van 2011. De totale opbrengst komt op 2,4 miljard euro wat een stijging is van 8% op jaarbasis. De gewone winst bedraagt 350 miljoen euro. Op thuismarkt Italië zakten de verkopen echter in met 46%. Reden hiervoor is het nieuwe beleid van de Italiaanse fiscus. De winstmarge steeg van 13,9 naar 14,4%.

Maserati presteert intussen ook goed met 6.288 eenheden wereldwijd. Goed voor een toename van 2% in vergelijking met het jaar ervoor. Ook voor het merk met de drietand is de totale opbrengst toegenomen met 8% en komt de nettowinst uit op 42 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari had in 2012 recordjaar - Automobielmanagement.nl

Ferrari had in 2012 recordjaar

Ferrari heeft in 2012 maar liefst 7.318 auto’s verkocht, wat een nieuw record is in de geschiedenis van het sportwagenmerk.

Het vormt een toename van 5% in vergelijking met de cijfers van 2011. De totale opbrengst komt op 2,4 miljard euro wat een stijging is van 8% op jaarbasis. De gewone winst bedraagt 350 miljoen euro. Op thuismarkt Italië zakten de verkopen echter in met 46%. Reden hiervoor is het nieuwe beleid van de Italiaanse fiscus. De winstmarge steeg van 13,9 naar 14,4%.

Maserati presteert intussen ook goed met 6.288 eenheden wereldwijd. Goed voor een toename van 2% in vergelijking met het jaar ervoor. Ook voor het merk met de drietand is de totale opbrengst toegenomen met 8% en komt de nettowinst uit op 42 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding