Moederbedrijf DAF haalt recordomzet

Paccar, de Amerikaanse moedermaatschappij van DAF, heeft in 2012 een recordomzet van 17 miljard dollar (12,5 miljard euro) behaald. Dat meldde het bedrijf afgelopen donderdag.

De nettowinst van de vrachtwagenfabrikant kwam uit op 1,1 miljard dollar. Dat was het op drie na hoogste niveau ooit. In 2011 boekte Paccar een nettowinst van 1 miljard dollar, bij een omzet van 16,4 miljard dollar.

Paccar profiteerde onder meer van de vraag naar de nieuwe DAF XF Euro 6-Truck. In Noord-Amerika steeg de verkoop daarvan met 28.000 voertuigen tot 225.000. Daarnaast klom de afzet van DAF- en Kenworth-trucks in Rusland met 80 procent, tot 2700 stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Moederbedrijf DAF haalt recordomzet - Automobielmanagement.nl

Moederbedrijf DAF haalt recordomzet

Paccar, de Amerikaanse moedermaatschappij van DAF, heeft in 2012 een recordomzet van 17 miljard dollar (12,5 miljard euro) behaald. Dat meldde het bedrijf afgelopen donderdag.

De nettowinst van de vrachtwagenfabrikant kwam uit op 1,1 miljard dollar. Dat was het op drie na hoogste niveau ooit. In 2011 boekte Paccar een nettowinst van 1 miljard dollar, bij een omzet van 16,4 miljard dollar.

Paccar profiteerde onder meer van de vraag naar de nieuwe DAF XF Euro 6-Truck. In Noord-Amerika steeg de verkoop daarvan met 28.000 voertuigen tot 225.000. Daarnaast klom de afzet van DAF- en Kenworth-trucks in Rusland met 80 procent, tot 2700 stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding