België boekt mooie plus in autoverkoop

In België zijn de autoverkopen in januari 13,3 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. In totaal werden daarmee afgelopen maand 50.684 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Bij bestel- en vrachtwagens bleef de daling echter onverminderd aanhouden.

Autofederatie Febiac denkt dat de automarkt het jaar 2013 op een positieve basis is begonnen. De groei bij personenauto’s is echter wel voor een flink deel te danken aan het feit dat januari 2012 na het afschaffen van een subsidie voor schone auto’s juist een erg slechte maand was. Febiac denkt verder niet dat het net-afgelopen Autosalon van Brussel nu al effect begint te hebben op de autoverkopen. ‘’Dat salon mocht rekenen op een record aantal bezoekers maar toch zal het commerciële effect daarvan zich pas de komende weken werkelijk manifesteren.’ Daarbij moet bovendien bedacht worden dat het ging om een zogenaamd ‘klein Salon’ met vooral bestelauto’s, vrije tijdsvoertuigen en motoren.

Uit cijfers van de federale dienst Mobiliteit & Vervoer blijkt verder dat veel in België ingeschreven voertuigen al snel weer uit het register daar verdwijnen. Vorig jaar werden in totaal 486.737 auto’s ingeschreven waarvan er 24.110 binnen de eerste maand weer werden geschrapt. Dit aantal komt overeen met vijf procent van de totale automarkt, berekent Febiac. Vermoedelijk gaat het hier om auto’s die door buitenlandse klanten worden gekocht in verband met het prijsvoordeel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

België boekt mooie plus in autoverkoop - Automobielmanagement.nl

België boekt mooie plus in autoverkoop

In België zijn de autoverkopen in januari 13,3 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. In totaal werden daarmee afgelopen maand 50.684 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Bij bestel- en vrachtwagens bleef de daling echter onverminderd aanhouden.

Autofederatie Febiac denkt dat de automarkt het jaar 2013 op een positieve basis is begonnen. De groei bij personenauto’s is echter wel voor een flink deel te danken aan het feit dat januari 2012 na het afschaffen van een subsidie voor schone auto’s juist een erg slechte maand was. Febiac denkt verder niet dat het net-afgelopen Autosalon van Brussel nu al effect begint te hebben op de autoverkopen. ‘’Dat salon mocht rekenen op een record aantal bezoekers maar toch zal het commerciële effect daarvan zich pas de komende weken werkelijk manifesteren.’ Daarbij moet bovendien bedacht worden dat het ging om een zogenaamd ‘klein Salon’ met vooral bestelauto’s, vrije tijdsvoertuigen en motoren.

Uit cijfers van de federale dienst Mobiliteit & Vervoer blijkt verder dat veel in België ingeschreven voertuigen al snel weer uit het register daar verdwijnen. Vorig jaar werden in totaal 486.737 auto’s ingeschreven waarvan er 24.110 binnen de eerste maand weer werden geschrapt. Dit aantal komt overeen met vijf procent van de totale automarkt, berekent Febiac. Vermoedelijk gaat het hier om auto’s die door buitenlandse klanten worden gekocht in verband met het prijsvoordeel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding