Goodyear stopt productie landbouwbanden in Europa

Goodyear stopt met de productie van landbouwbanden in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Reden is de sluiting van de fabriek in het Franse Amiens, dat 60 procent van de productie voor zijn rekening nam. Bovendien zou de productie in Frankrijk al jaren verliesgevend zijn geweest. Maar de beslissing om te stoppen heeft ook gevolgen voor de productie in andere plaatsen in Europa, zoals Polen.

Goodyear geeft als officiële verklaring zich te willen concentreren op haar kernactiviteit. De bandenfabrikant heeft al sinds 2005 meer nadruk gelegd op de productie van landbouwbanden in de Verenigde Staten en sinds 2011 ook in Zuid-Amerika. De regio’s Azië en de Pacific worden door de nieuwe plannen niet getroffen, zo laat men weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goodyear stopt productie landbouwbanden in Europa - Automobielmanagement.nl

Goodyear stopt productie landbouwbanden in Europa

Goodyear stopt met de productie van landbouwbanden in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Reden is de sluiting van de fabriek in het Franse Amiens, dat 60 procent van de productie voor zijn rekening nam. Bovendien zou de productie in Frankrijk al jaren verliesgevend zijn geweest. Maar de beslissing om te stoppen heeft ook gevolgen voor de productie in andere plaatsen in Europa, zoals Polen.

Goodyear geeft als officiële verklaring zich te willen concentreren op haar kernactiviteit. De bandenfabrikant heeft al sinds 2005 meer nadruk gelegd op de productie van landbouwbanden in de Verenigde Staten en sinds 2011 ook in Zuid-Amerika. De regio’s Azië en de Pacific worden door de nieuwe plannen niet getroffen, zo laat men weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding