Dat heeft Geely bevestigd. De Londense burgemeester Boris Johnson was er blij mee. "Ik ben blij dat Geely de toekomst van de London Taxi Company heeft veiliggesteld en daarmee ook de productie van een wereldberoemde auto die zo met de stad Londen wordt geassocieerd." Het Chinese Geely beloofde dat de productie zal blijven gehandhaafd in het Britse Coventry met de huidige medewerkers.  Geely was al voor twintig procent mede-eigenaar van Manganese Bronze en Li Shufu, de bestuursvoorzitter van Geely, zei het volgende: "Ondanks de recente  problemen hebben wij er altijd in geloofd dat het bedrijf en de London black cab grote mogelijkheden hebben. De productie moet zo snel mogelijk weer hervat worden."

De typische taxi wordt sinds 1948 is Coventry gebouwd.  Het moederbedrijf Manganese Bronze kwam samen met de dochter in oktober vorig jaar in de financiële problemen toen het enkele honderden auto´s vanwege problemen met de stuurinrichting moest terugroepen. Door deze overname is er weer een Engelse autofabrikant in buitenlandse handen gekomen. Jaguar Land Rover behoort tot Tata Motors, Mini en Roll-Royce tot BMW en Bentley tot Volkswagen.

Zie ook: Carl-Peter Forster naar rvb Volvo Cars

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding