Toyota verwacht meer winst door zwakkere yen

Autofabrikant Toyota denkt dit boekjaar meer winst te maken dan eerder voorspeld. Dat liet ’s werelds grootste automaker vandaag weten.

Toyota voorziet nu een nettowinst van 860 miljard yen (circa 7 miljard euro) in het huidige boekjaar, dat eind maart afloopt. Dat is 10 procent meer dan het bedrijf eerder voorspelde en het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar. Toyota profiteert van de verzwakking van de yen ten opzichte van onder meer de euro en de dollar. Die maakt Japanse auto’s goedkoper in het buitenland en zorgt ervoor dat de buitenlandse verkopen van Japanse bedrijven meer waard worden. Daarnaast constateert men een toename in vraag in kernmarkten als Verenigde Staten en Japan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota verwacht meer winst door zwakkere yen - Automobielmanagement.nl

Toyota verwacht meer winst door zwakkere yen

Autofabrikant Toyota denkt dit boekjaar meer winst te maken dan eerder voorspeld. Dat liet ’s werelds grootste automaker vandaag weten.

Toyota voorziet nu een nettowinst van 860 miljard yen (circa 7 miljard euro) in het huidige boekjaar, dat eind maart afloopt. Dat is 10 procent meer dan het bedrijf eerder voorspelde en het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar. Toyota profiteert van de verzwakking van de yen ten opzichte van onder meer de euro en de dollar. Die maakt Japanse auto’s goedkoper in het buitenland en zorgt ervoor dat de buitenlandse verkopen van Japanse bedrijven meer waard worden. Daarnaast constateert men een toename in vraag in kernmarkten als Verenigde Staten en Japan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding